Máj lásky čas, kvitne všetko vôkol nás

17.05.2024 09:22

Máj je čas kedy v záhradách, sadoch i na lúkach všetko kvitne. Všade vôkol počuť bzučanie včielok a nie len včielok :). Aj naši škôlkari sa po dlhej zime prebúdzajú a ako rastú potrebujú čoraz viac podnetov a aktivít na podporenie prirodzenej zvedavosti. Počas mesiaca máj sa rozprávame veľa o rodine o prírode a našom okolí. Spolu s ďeťmi sa oboznamujeme aj s ľudovými tradíciami, ktoré sú súčasťou tohto mesiaca, podporujeme u detí schopnosť vyjadriť k svojim blízkym náklonosť a lásku. Spolu s deťmi sme si na školskom dvore postavili máj, ktorý podľa tradície chráni našu škôlku pred chorobami a zároveň je ozdobou škôlky.

 
V škôlke sme strávili aj príjemné tvorivé poobedie s maminkami, ktoré nám spestrili deti z tanečného krúžku. Deti sa tešili, že strávia v škôlke čas v spoločnosti svojich maminiek a ukážu im ako v škôlke tvoríme. My sme sa tešili, že spoznáme rodičov trošku bližšie ako len od dverí :)
 
Mesiac ale ešte z ďaleka nie je na konci. V našej produkčnej záhradke začíname so sadením zeleninky. Ešte nás čaká hudobno- výchovný koncert a predškoláci sa nevedia dočkať ich rozlúčkovej oslavy, na ktorú už pripravujú program.
 
 

odkaz do fotogalérie: https://www.oz-mspribovce.sk/materska-skola/fotogaleria/maj-maj-maj-zeleny/

odkaz do fotogalérie: https://www.oz-mspribovce.sk/materska-skola/fotogaleria/majove-besedy-zdrave-zubky-a-usta-enviro-beseda-o-pitnej-vode/

odkaz do fotogalérie:https://www.oz-mspribovce.sk/materska-skola/fotogaleria/den-matiek-tvorive-dielne/