Holá, Holá, škôlka volá :)

26.08.2023 20:50

Milí rodičia,

letné prázdniny sú skoro na konci a my sa tešíme, že opäť privítame všetky naše deti v materskej škole. V pondelok 4.9.2023 sa otvára naša brána a spoločne sa vydáme po stopách novým zážitkom v školskom roku 2023/2024. V materskej škole privítame 19 nových detičiek :). Veríme, že sa im bude u nás páčiť a celý kolektív MŠ urobí všetko preto, aby sa u nás cítili spokojne, bezpečne a šťastne. V dnešnom článku sme si pre Vás pripravili pár informácií, aby Váš prvý deň v škôlke prebehol čo najľahšie :).

Prevádzka materskej školy je v čase od 6:00 do 16:00 hod. Deti privádzate do materskej školy do 7:50hodV materskej škole máme dve triedy 1. trieda (Lienky) sa nachádza na prízemí, 2.trieda (Sovičky) sa nachádza na poschodí. Každé ráno do 7:00 hod. sa deti z oboch tried schádzajú v 1.triede na prízemí, po 7:00 hod. sa rozdeľujú do svojich tried a teda po 7:00 hod. dieťa odovzdávate už do jeho triedy.

Čo Vás prvý deň čaká: 

- Na nástenke vo vstupnej chodbe nájdete zoznam tried, aby ste vedeli do ktorej triedy je Vaše dieťa zaradené. Na skrinke vášho dieťaťa nájdete tlačivo o bezinfekčnosti, ktoré Vás prosíme vypísať a podať pani učiteľke pri odovzdávaní dieťaťa (potrebné iba v prvý deň nástupu do MŠ).

Čo náš škôlkar potrebuje:

1.Papučky - pevnú obuv, podpísané

2.Náhradné oblečenie uložené v ruksačiku, alebo papierovej taške / náhradné tričko, tepláky/ kraťasy, spodné prádlo - z každého aspoň po dva kusy, nové malé deti kľudne aj viac :)/ - všetko prosíme podpísať

3.Pyžamko - podpísané / pyžamko prvý deň môžete nechať v skrinke, aby bol priebeh odovzdávania dieťaťa čo najrýchlejší:) /

4.Dievčatá - podpísanú kefu/ hrebeň na vlasy

5.Deti v 2. triede (Sovičky) - zubnú kefku, zubnú pastu (1ks na prvý polrok), pohárik na kefku

6.Všetky deti - jedno balenie papierových vreckoviek na prvý polrok

-Prosíme, hlavne nové deti, aby mali podpísané aj oblečenie v ktorom prídu. Deti sú v novom prostredí, čo je pre ne stresujúce a často sa stáva, že si svoje veci nepoznajú, alebo majú v triede rovnaké oblečenie.

Ako uľahčiť adaptáciu dieťaťa v prvé dni:

Pre každé dieťa je odlúčenie od matky z domáceho prostredia do nového neznámeho stresujúce. Každé dieťa novú situáciu zvláda inak. Je veľmi dôležité, aby rodič prejavil pred dieťaťom radosť z príchodu do škôlky a nie obavy. Vieme, že je jednoduché to povedať a oveľa ťažšie spraviť. Každá jedna pani učiteľka v kolektíve je matka a preto Vás vieme pochopiť a budeme sa snažiť, aby odovzdávanie dieťaťa bolo pre Vás čo najľahšie :). Čo je najdôležitejšie pri odovzdávaní detí? Urobiť to čo najrýchlejšie :). Ako samé vravíme: rýchlo podať pani učiteľke, zavrieť dvere a utekať :). Aj my sme prvý deň utekali so slzami v očiach, hoci sme vedeli z pohľadu učiteliek, že deti za pár minút prestanú plakať, emócie sú niekedy silnejšie. Vaše deti sú v dobrých rukách a pani učiteľky vedia ako deti zaujať, aby neplakali, kým pre ne prídete. Vaše deti vystískajte a vybozkávajte ešte doma, napríklad pri rannom vstávaní. Privstante si o pár minút skôr a poriadne sa vyšantite, vystískajte aby ste lúčenie na chodbe zbytočne nepredlžovali. Čím dlhšie strávite s dieťaťom čas na chodbe v škôlke, tým viac sa rozplače a bude Vás prehovárať, aby ste ho zobrali domov. Prvé dni je treba byť rýchly a silný. Ak sa potrebujete niečo spýtať, radšej to urobte poobede, keď prídete pre dieťa.

Odporúčame Vám prečítať si článok na našej stránke (kliknite na link): https://www.oz-mspribovce.sk/news/adaptacia-deti-v-materskej-skole/

Tešíme sa na všetky nové deti a samozrejme aj na našich škôlkarov, ktorý sa vrátia po prázdninách :)

Holá, holá všetky deti už škôlka volá :)